Corry Huijbregts verteld.


meester huijbregts

Interview met Corry Huijbregts

Lepelstraat.com

Tilburg zaterdag 26 mei 2007: Jan Brouwers en Frank Bogers zijn op bezoek geweest bij Corry Huijbregts in Tilburg.
Corry is een trouwe fan van www.lepelstraat.com. Zij heeft ons benaderd met de mededeling dat ze nog wat foto's en krantenknipsels voor onze site had.
En inderdaad we waren niet voor niets gekomen. Zoals u op de foto ziet is Jan al druk aan het bladeren in een boekwerk. Achter Jan aan de muur hangt nog een borduurwerk van haar grootmoeder.
Op 8 jarige leeftijd heeft zij dit geborduurd en dateert uit 1847. Nadat het door Corry was uitgewassen, had het borduurwerk alle kleuren van de regenboog. Maar een extra wasje met azijn deed wonderen.

in de tuin kladseweg

Jan Brouwers geniet van het oude boekwerk van Corry
christian meesters
Meester M.M. Huijbregts:

Corry is de dochter van meester M.M. Huijbregts.
Hij stond aan het hoofd van de R.K. jongensschool St. Franciscus te Lepelstraat, in de periode van 1922 tot 1958. Corry zelf volgde op dezelfde school mejuffrouw de Smed op in de jaren 1946 - 1957. Meester Huijbregts en zijn vrouw zijn veel betrokken geweest bij tal van vereningen, wel meer dan 20. Zijn inspanningen voor het werk wat hij heeft verricht is beloond met een Pauselijke onderscheiding. Wanneer meester Huijbregts op mooie warme avonden zijn stoel buiten zetten, verzamelden zich tal van Lepelstraters om hem heen. Iedereen was aan zijn lippen gekluisterd , als hij verhalen aan het vertellen was. Het duurde wel tot 's avonds laat, dat het lang bedtijd was geweest.Meer >>>

Kindsheidoptocht:

Haar vader meester Huijbregts en pastoor Smed bouwden het hemelse paradijs geheel na. Met alles er op en er aan, compleet met engelen, maagden, etc.
Zelfs Jezus Christus met het kruis en de duivel die het publiek schrik aanjaagde om naar hen toe te springen ! Er was zelfs een echte ezel bij , die daags tevoren opgehaald was in Nieuw Vossemeer. (En die moest ook weer terug gebracht worden).
Corry was verantwoordelijk voor de liedjes. zij ontfermde zich over de kleine kinderen om hen e.e.a. bij te brengen. De kinderen die bruine gezichtjes hadden, werden dmv chocoladepoeder en een beetje water op deze manier deskundig gebruind !

Frank Bogers met Corry Huijbregts in TilburgHet gezin M. Huijbregts bestond uit 6 kinderen: Marinus - Kees - Corry - Thé - Riet - Sjef. Meester Huijbregts is 87 jaar geworden