Rekeningen facturen en nota's uit het verleden medio 1960

Oude rekeningen van landbouwer Gommert Bogers uit Lepelstraat

rekeningen vroeger benzine gas olie prijzen energie

Facturen van de veearts / dierenarts de garage gemeentelijke belastingen waterschap medicijnen apotheker

 

Lepelstraat.com

van der kreek bergen op zoom rekening

Oude rekeningen facturen nota's kwitanties overschrijvingen medio 1960.

Voordat de ordner met rekeningen en het kasboek de brandstapel opging, deze juist gered van de ondergang.
Je weet nooit waar het goed voor is.
Het zijn rekeningen van mijn vader Gommert Bogers.
Hij had een landbouwbedrijf in Lepelstraat.
De verschillende facturen komen het meest uit West-Brabant.
Het betreft reparaties van de tractor brommers benzinebonnen verf van alles passeert de revue.
Leuk om te kijken wat toen de prijzen waren voor brandstof kachels opbrengsten suikerbieten en granen,
Hier en daar zal ik er een toelichting bij geven, wat me spontaan te binnen schiet.

VAN DER KREEK:
Rekening koopbon van de boekhandel van der Kreek uit Bergen op Zoom, voor schoolspullen.
Ik zat toen op in de eerste klas van de HBS.
1 agenda met omslag potje inkt
1 etui
1 aristo driehoek (geometrische driehoek)
1 stofdoek en 1 tekendoos.prijs brommer royal nord

Royal Nord aanschijfprijs in 1967 was fl 1095,-- gulden. Mijn broer Leon moest zelf 275 gulden bijlappen.

adriaansen verzekeringen bergen op zoom

Op de achterzijde de verschillende rubrieken waarvoor men een polis of verzekering kon afsluiten. En dat waren er nogal een paar 160 !


adriaansen verzekeingen bergen op zoom

Betaling de Nederlanden van alle verzekringen. H.G. Adriaansen wasr een tussen persoon in Bergen op Zoom voor verzekeringen

adriaansen verzekeringen bergen op zoom

Op de achterzijde de verschillende rubrieken waarvoor men een polis of verzekering kon afsluiten. En dat waren er nogal een paar 160 !


brabants nieuwsblad abonnement

Het Brabants Nieuwsblad. Abonnementsgeld voor 1 kwartaal kostte in 1965 Fl. 11,05 inclusief 15 cent incassokosten.

antonissen en zoon steenbergen

A. Antonissen en Zoon. Pootaardappelhandel en Export. Rekening voor 2000 kg bintje pootgoed 25/28 à fl 21,00 per 100 kg


ABN Blauwehandstraat Bergen op Zoom

Algemene Bank Nederland Bergen op Zoom. Overzicht bankafschrift van kas opname fl. 300,00

overboeking abn rekening courant

Algemene Bank Nederland Bergen op Zoom. Rekening courant bijschrijvingen en afschrijvingen. Debit en credit


boerenleenbank lepelstraat

Boerenleenbank Lepelstraat. Overboeking naar de Boerenbond. Van wie is de handtekening van de Kassier? Bankafschriften werden nog met de type machine ingevuld. Het rekenwerk ging nog niet met de computer zo te zien.


autorijschool groffen rijlessen

Autorijschool Groffen uit Bergen op Zoom. 10 rijlessen voor de prijs van fl. 8,00 per les in totaal 80 gulden. Examen rijden en rijexamen aanvragen fl. 65,00. Voorzien van stempel VAMOR autorijschool GROFFEN Wouwseweg 74 - B.o.Z. tel 6112. Dit rijbewijs was voor mijn broer Robert Bogers. Ik zelf heb ook 10 lessen gehad en die kostte 10 gld. per les. Groffen had allemaal Volkswagens om in te lessen. Ik had een Volkswagen 1500 om autorijles te nemen. Op de dag van mijn auto rijexamen was deze kapot. Ik moest toen in een Volkswagen K70 examen doen. Nog nooit in gereden, in zo een grote bak. Mijn examinator was dhr. Nieuwenhuijzen (uit de Heen?). Het was die dag nogal warm en hij zei, geef hem maar eens goed gas en hij draaide alle ramen open voor een beetje verkoeling. Resultaat in 1x geslaagd. ;-)

benzineprijs jaren 1960

Automobiel en garagebedrijf A.C. de Wit Steenbergseweg 6 Halsteren. Tel. nr 01641-455Op de bon staan verschillende benzine Caltex benzine en gas soorten. De benzinebon was gestempeld met Caltex BORON. Je had ook zo te zien Platinum met METHYL. Gemengde smering, Autogasolie L.P.G. Motorolie en 2T. (zal wel voor de 2 takt geweest zijn) Op deze oude benzinebon is de prijs voor de benzine in 1965 18,64 : 35 liter = 0,53 cent of te wel in eurocent 24. Momenteel 2020 is dit per liter 1,65 euro. Op de bonnen en afrekeningen van vroeger zie nog geen BTW staan, die was er nog niet. De BTW is ingevoerd op 1 januari 1969. BTW staat voor Belasting over de Toegevoegde Waarde.


bogimex aardappel prijzen

Piet Bogers kon een stuk land kopen van zijn vader aan de Slotweg in Lepelstraat. Daar werd toen het bedrijf Bogimex B.V. opgericht. Er werden toen bedrijfshallen gebouwd en een nieuwe (Dijkstra) sorteerinrichting geplaatst met een verpakkingslijn. Later werd er op datzelfde terrein een fritesfabriek gebouwd die ging draaien onder de naam Paxfrites B.V. Daarna werd er ook een machinefabriek gerealiseerd onder de naam ALGO (ALtijd GOed). Algo vervaardigde complete machine- en productielijnen voor fritesfabrieken voor geheel Europa. In 1980 werden de activiteiten overgenomen door BRAVI BV (Brabantse Aardappel Verwerkende Industrie) welke later weer door Farm-Frites werd overgenomen.

Cees Bogers Loonbedrijf

Loonbedrijf Cees Bogers gevestigd aan de Slotweg in Lepelstraat. Cees was een broer van Piet Bogers van de Bogimex. Naast het bieten rooien, graan dorsen, gewasbestrijding werkte Cees ook voor de Hero in Breda. Het machinaal bonen plukken stond in de kinderschoenen. En met de bonenplukkers-machine welke door de tractor werden voort getrokken was Cees een bekende in West-Brabant. Ook het machinaal erwten dorsen was voor loonbedrijf op het lijf geschreven. Cees had verschillende soorten tractoren, zoals Volvo, Bolinder, Fiat en David Brown.werkschrift oude testament

W. van der Kreek Boekhandel en Kantoorartikelen. Gevestigd in de Lievevrouwestraat 12-14 te Bergen op Zoom. Gekocht een bijbels werkschrift Oude Testament voor fl 1,25. De datum op de bon 25-8-1967 doet mij herinneren dat ik toen op de HBS Mollerlyceum te Bergen op Zoom zat in de 1e klas.

villa nova  benzine prijs bp station

Villa Nova was gevestigd aan het begin van de Halsterseweg. Er was naast het BP tankstation ook een garage in gevestigd. Dat we daar gingen tanken kwam onder meer, omdat mijn Opa en Oma Meesters ook op de Halsterseweg woonden. Ze waren kleermaker van beroep, meer weten over deze familie klik hier.


brouwers lepelstraat kachels en loodgieter

Loodgietersbedrijf A. Brouwers Lepelstraat. Rekening voor 1 oliehaard met aardaansluiting. Arbeid werkloon fl 6,00 per uur. Ze waren gevestigd aan de Kerkstraat 16. Verkochten ook fietsen en wasmachines.

Loodgietersbedrijf brouwers lepelstraat

Nog een rekening voor 2 oliekachels 1 Interno Cornes en een Coleman. De namen zeggen me niks maar ze gaven goed warmte. Moest je aansteken met een stuk papier. Montage met asbestplaten ;-( . Dat was toen heel normaal.

de pink brouwers fietsen en brommerzaak

M. Brouwers ( de Pink ) voor rijwielen en bromfietsen. Rekening voor bromfietsspiegel duplolamp olie verversen stuurklemmen bouten en revetten onderdelen Berini verstelbare sproeier en werkloon.

chv veghel factuur betalen

De CHV afdeling Steenbergen Coöperatieve Handelsvereniging. Moest er 316 gulden worden betaald of kregen we dit bedrag terug ?


larijs verfwinkel te Lepelstraat

Firma Jan Clarijs & Zn aannemersbedrijf en verkoop verfwaren. Bussen latex en terpentine. Zo te zien moest de boerderij opgeschilderd worden. Het zegeltje onderaan van 0,15 cent plakte men er op met een handtekening er door, als bewijs dat de rekening is betaald.

garage bedrijf de wit autobedrijf

Automobielbedrijf garagebedrijf de Wit Halsteren, factuur voor de benzine. Keurig uitgetypte rekening. Slim om hiervoor administratiekosten te rekenen.

dowas bergen op zoom

Dowas N.V. Bergen op Zoom AVIA tankstation Super Benzine Tractor Petroleum Huisbrandolie Gasolie Auto-dieselolie Smeerolie. Getekend Brouwers. (Was dit later van Tilburg-de Haas?)

erik zwakstroom onderdeken

ERIK zwakstroom onderdelen Lisse. Rekening voor een nieuwe elektrische deken. Dit was een twee persoon deken. Gevoed door een transformator met 2 knoppen die je in kon stellen van 0-5. Liepen ook allemaal dikke draden doorheen. In de oude deken zaten zoals ik me goed herinner brand en schroeiplekken. Levens gevaarlijk !


f c de valk gereedschap bergen op zoom

F.C. De Valk Ijzerwaren en Gereedschappen Huishoudelijke artikelen 1 st zelfgriptang fl 11,30 zaten aan de Kortemeestraat 9 - 11 te Bergen op Zoom.

centrale verwrming de valk bergen op zoom

Kon je ook terecht voor centrale verwarming oliestook installaties ais conditioning kasverwarming warm watervoorziening sanitaire installaties


garage bastians epelstraat steenbergen

Garage Bastians gevestigd op de Kladde Kladseweg 56 Lepelstraat. Gingen we vaak benzine tanken. Hadden ook een auto garage en was ook smid. Deed ook paarden beslagen, voorzien van nieuwe hoefijzers.

loonbedrijf goossens en zonen heerle

Goosen & Zonen Heerlesebaan 12 Bergen op Zoom. Ploegen Frezen Combinen (graan dorsen) bieten rooien grondwerk hooischudden maaikneuzen laden van mest zand erwten. 6 gemet aardappelen rooien voor fl 790,00


Rekening voor Gezondheidsdienst voor Dieren in Noord-Brabant. Bijdrage exploitatiekosten

Rekening voor Gezondheidsdienst voor Dieren in Noord-Brabant. Bijdrage exploitatiekosten 16 runderen à 1,75

De bijdrage wordt gebaseerd op het aantal aanwezige runderen in de stalperiod

Toelichting. De bijdrage wordt gebaseerd op het aantal aanwezige runderen in de stalperiode..... Mij zegt het allemaal niet zoveel, maar misschien de Direkteur D.H.J. Brus wel ?

kosten aarappelen rooien

Goosen uit Wouw Tractor-Machineverhuur m.c. Grondverzet. Nota voor aardappelen rooien voor de prijs van f 952,90 voor 7 1/3 gemet.

garage govers wouwseweg  bergen op zoom

Volkswagen garage Govers N.V. Wouwseweg 120 Bergen op Zoom. Kon je dus ook benzine tanken 0,53 cent voor 1 liter. Benzineprijzen van vroeger, die moet je hebben.


storting grondkamer

Storting grondkamer 's Hertogenbosch f 6,00 Gestort postkantoor te Lepelstraat

piet hagenaars boekhouder halsteren jaaroverzicht rekening

Rekening van boekhouder Piet Hagenaars uit Halsteren voor werkzaamheden fiscaal jaaroverzicht 1964 en het boekjaar 1963/64.


hero conserven breda afrekening doperwten

N.V. Hero conserven Breda Afrekening doperwten 1965 6715 kg 1a 13 cent hier ging het zaaigoed van de erwten nog af. De erwten werden gemaaid en gingen met stro en al naar de fabriek. De erwten werden met loof en al geladen op vrachtwagens met aanhangers. Dit gebeurde soms al om 4.00 uur in de ochtend. Dit om niet overdag de rijden in de volle zon, zodat de erwten niet zouden verzuren. In de fabriek werden de erwten ontdopt. Later reden er zelfrijdende erwtendossers over het land en ginngen alleen de losse erwtjes naar de fabriek. Het stro bleef achter en werd onder geploegd. Ook werden de erwten met stro op ruiters gestoken en gedroogd en daarna gedorst en het stro werd aan de beesten gevoerd.

hoppenbrouwers steenbergen tv reparatie

Firma Hoppenbrouwers Kaaistraat 65 uit Steenbergen. Reparatie Novak type 2212 televisie. TV defect geen beeld wel geluid. Apparaat gerepareerd met herstellen van hoogspanning. Gebruikte materialen 1 st py88+vk en 1 st PL36. Arbeidsloon 2,63 gulden voor 20 minuten. Handig gelijk een kwitantie aan de rekening. Ik weet niet meer of dat deze ter plekke is gerepareerd, of dat deze opgehaald is en op de zaak is gerepareerd. Vervoerskosten ..........? Hij heeft de tv ontvangen op 22-12-1965 en de betaling is geschied 23-12-1965. Dus zal wel opgehaald zijn.


hougkoeling diepvries

Nota van Hougkoeling. Koel- ijs- en vriesinstallatie voor elk bedrijf levering en reparatie.

dokter  flinkenflogel steenbergen geneesen heelkunde rekening

Dokter Nico Flinkenflögel Arts te Steenbergen. Rekening wegens geneeskundige en heelkundige behandeling. In het 1e kwartaal 1965. De geneesmiddelen werden apart berekend. De dokter en zijn vrouw hadden zelf een apotheek waar je de medicijnen af kon halen. Medicijnen, poeders, zalfjes etc werden ook door hun zelf gemaakt / vervaardigd. De nota is met vulpen geschreven en heel duidelijk te lezen, waarschijnlijk niet door de dokter zelf gedaan.

Arnhemsche Hypotheekbank aflossing

N.V. Arnhemsche Hypotheekbank voor Nederland. De hypotheekrente in 1965 was zo te zien 6 %. Het rente bedrag was voor 6 maanden fl 355,00 en de periodieke aflossing fl 150,00.

Inspecteur der belastingen te Bergen op Zoom

Inspectie der belastingen te Bergen op Zoom. Suppletie aangifte 1964 premie A.K.W. fl 13,78. Getekend de inspecteur J.A. van Tienen Commies.


Bewijs van storting van een internationale postwisse

Bewijs van storting van een internationale postwissel. 52 Duitse Marken > 47 gulden (Sterke munt die gulden ;-). Gestort op het postkantoor te Lepelstraat in 1968 t.g.v. Adler Apotheke te Emmerich Deutschland. Handtekening van Lindert de Bruijn de ambtenaar van het postkantoor.

Jan van Sprundel Molenaar aan de Steenbergsewg 29 te Lepelstraat. Kalverbrokken 41 cent de kilo. Werd gevoerd aan kalveren vanaf 2 maanden. Heb nog dikwijls de kalveren bijgevoerd. Leuk werk, was toen 11 jaar.

royal nord rekening bromfiets brommer repareren kosten

J. den Ouden, Halsterseweg 43 - Halsteren. Motoren Scooters Breomfietsen Rijwielen. Betreft een rekening voor het nazien van een Royal Nord. Met onderdelen zoals een ketting krenkspie 1 set contactpuntjes gaskabel met bout 6 mm sproeier en sproeierhouder vlotter lichtschakelaar lampje. Wat een prijzen allemaal. Arbeid achterwiel gedemonteerd + rem gangbaar gemaakt ketting gestrekt ingekort en wiel gemonteerd voor de prijs van 4 gulden en 50 cent.

Postcheque en girodienst storting

Postcheque en girodienst storting / overschrijving op het postkantoor voor het betalen van kijkgeld in mei jaar 1966. Dat kostte toen nogal wat. Hfl 159,00 + 0,25 cent voor een postzegel als zeg maar administratie kosten.


 

Kint Steenbergen koevering aardolie producten

Ed. Kint Handel in AARDOLIE-PRODUCTEN Koevering 24 Steenbergen. Nota voor 3 oliefilters voorde Ferguson tractor 5,90 gulden per stuk. Let op: De prijs van het zegel stond er alvast op 0,15 cent.

st marie huijbergen  kostgel voor  frank bogers

Rekening instituut St-Marie Huijbergen Voor Frank Bogers kostschool nummer 158. Debet aan het instituut FL 480,75. Voor o.a. kostgeld 1e termijn, studiegeld, ontspanning, de was enz.

co ko van osta lepelstraat vracht en veevervoer

Veevervoer en Goederenvervoer Jac. (Ko) van Osta Waterstraat 128 Halsteren Nota voor G. Bogers Slotweg Lepelstraat. Oktober 1965 Veilingvervoer van veilingkisten met bonen 9090 kg en aardappelen 525 kg transportkosten werden gerekend per 100 kg. De sperziebonen werden naar de veiling in Bergen op Zoom gebracht. Opmerking het zegelrecht werd door Jac van Osta betaald. Let ook eens op het mooie handschrift.

Afrekening van de suikerbieten

Afrekening van de suikerbieten in 1965 1966. De levering was bruto 68.120 kg de grond etc die er aan zat "de Tarra" was 21 % Dus netto werden er 53.995 kg bieten geleverd. Het suikergehalte bedroeg 16,82% Wanneer je boven de 16% kwam kreeg je extra betaald. Zie de afrekening. Er waren nog meer extra's zoals vergoeding terrein levering en premie voor vroege levering. Maar er gingen ook weer kosten af, zoals rente op voorschot, weegloon. Ook wanneer je teveel tarra leverde en het suikergehalte onder de 16 % was. In totaal werd er fl 2.662,40 overgemaakt op de rekening van de Algemene Bank Nederland NV te Bergen op Zoom.


Lips & van de Corput bergen op zoom

Lips & van de Corput Arn. Asselbergstraat 25 Bergen op Zoom. Rekening voor 10 ... sleutels Flink bedrag, maar wat voor sleutels waren het eigenlijk?

Autobedrijf MAZAIRAC

Autobedrijf MAZAIRAC Bergen op Zoom General Motors Dealer. Benzine bon à 50 cent per liter.

mertens loonbedrijf halsteren

Landbouwbedrijf Annex Loonbedrijf G.C. Mertens Tholenseweg 29 Halsteren. Rekening voor de Edelachtbare Heer G. Bogers ! 14 gemet bieten gewied à fl 13,50. Mijn vader zal wel geen tijd gehad hebben op de suikerbieten met de hand en schrabber te wieden. Vandaar mechanische hulp van de wiedmachine.

Tandarts M van der Sluis Goereeschestraat 2 Rotterdam

Tandarts M van der Sluis Goereeschestraat 2 Rotterdam. Tandheelkundige en kaakchirurgische hulp 80 gulden. Wat ging mijn moeder doen in Rotterdam voor haar gebit ? Het was namelijk zo dat ze nogal ziek was. Ze ging naar dokter Merkelbach (De chirurg zonder mes, titel van zijn boek) Bij het eerste bezoek zei hij: "Doe de mond maar eens open, prachtig", ging hij verder. "Je hebt een mooi mondje, maar een dood mondje" Mijn moeder had verschillende gouden kronen laten plaatsen, voor duizenden guldens. Merkelbach stuurde mijn moeder naar de tandarts en binnen 5 minuten lagen de gouden kronen in de vuilbak. Daarna kon ze pas bij hem verder behandeld worden. Hij had het goed gezien, onder de kronen was een ze van bacteriën die er geen goed aan deden om een gezond lichaam te hebben. Dokter Merkelbach was de man van de celtherapie, levende cellen in spuiten van dieren en KH3 gebruiken.


Nationale Levensverzekering-Bank

Nationale Levensverzekering-Bank N.V. Rotterdam. Premie fl 74,95 Polisnummer 555456 12 maanden verval datum 1-9-1965 Zegelrecht voldaan door vergunninghouder.

NCB Hagelverzekering voor consumptie aardappelen

Onderlinge waarborgmaatschappij verzekeringen NCB Hagelverzekering voor consumptie aardappelen 2 percelen gerst suikerbieten en tarwe. 15 hectare verzekerd voor een premie van 200 gulden. Verzekerd bedrag 40.000 gulden. Korting op verzekering ivm winstaandeel 1964

boerenleenbank halsteren

Meevallertje ? Overboekeing van de Rotterdamsche Bank kantoor Steenbergen in opdracht van Hoogheemraadschap de Brabantse Bandijk west dam 1 Steenbergen. Wegens pachtersvergoeding Groene dijk fl 760,80 vermeerderd met fl 25,36 rente. Bij geschreven op de Boerenleenbank te Halsteren.

Meteronderzoek


Generale Verzekering Maatschappij N.V

De Compagnie van Assuradeuren N.V. Generale Verzekering Maatschappij N.V. Aanhangsel no 5 behorende bij Polis van Motorrijtuigverzekering. Assurantiekantoor Adriaansen uit Bergen op Zoom. Ik snap hier helemaal niks van !?

voorbeeld No-claim reductie op de autoverzekring

No-claim reductie op de autoverzekring van 20% of te wel f 70,-- op bovenstaande verzekering.

kinderbijslag 1967

Raad van Arbeid Breda uitkering kinderbijslag fl 434,46 voor 3 kinderen over het 3e kwartaal 1967. Volgens mij rekende de postbode dit contant aan de deur af. ?

Aanslagbiljet waterschapslasten Hoogheemraadschap de Brabantse Bandijk Steenbergen.

Aanslagbiljet waterschapslasten Hoogheemraadschap de Brabantse Bandijk Steenbergen.
De aanslag was Hfl 5,00 gulden per hectare.
En gelieve binnen 2 maanden te betalen.


cees de blaa lepelstraat rekeningen

Cees de Blaay wasmachines centrifuges diepvriezers koelkasten. Verzorgd ook de elektro aansluitingen op boerderijen, zie bijgaande rekening. Cees stond bekend in heel de omtrek. Repareerde en verkocht zelfs televisies in Rotterdam.

ekening tandarts p vissers halsteren

Nadat de tandarts in Rotterdam de gouden kronen uit mijn moeders gedit had getrokken, moest de leegte weer opgevuld worden met kunsttanden, bruggen en een beugel. Duur mondje gouden kronen er in, kronen er uit, etc.!

int tractor reparatie

E. Kint Steenbergen rekening voor reparatie aan de Ferguson tractor - repareren remtrommel - remvoeringen met klinknagels - terugvoerleiding aan de verstuivers gemonteerd met pluggen en ringen - slangen aan de radiateur - achterlager met stofring in het voorwiel gezet - kleppenkast pakking, accu geladen, motor geheel schoon gemaakt met stoomcleaner - 3 liter antivries (opm. wel raar om dit in april te doen?) - 2 lampen 12 volt 20-5 watt en 1 richtingaanwijzer schakelaar op de tractor gezet. Zo te zien viel de prijs nogal mee.

ribbens bergen op zoom nz haven huur van zeilen

L.C. Ribbens Handelsonderneming N.V. tentenfabriek Noord Zijde Haven 90-94 Bergen op Zoom Filiaal Grote Markt 5. Nota voor het terug brengen van 4 huurzeilen. Huur van 13-11-1965 t/m 18-11-1965 Dit is 6 dagen voor 4 zeilen à fl 1,00 is 24 gulden. En nog 2 kg manillatouw à 4,50 de kilo voor 9 gulden. Contant betaald en voldaan en de zegel is afgetekend. De zegel is vergeten op de rekening er bij te tellen. Het huren van de zeilen was denk ik voor het afdekken van de suikerbieten. Misschien was er al vorst in november 1965. Bij de firma Ribbens was boven een hele grote zolder. Daar maakte men zeilen voor verschillende doeleinden. Je kon er ook veel artikelen kopen voor de scheepvaart.landbouwschool steenbergen

Rooms Katholieke Lagere Landbouwschool Steenbergen schooljaar 1965 - 1966. Nota voor Edward Bogers. Schoolgeld contributie H.V. materialen H.V. en V.V. gereedschap gereedschapskist (dit was zo'n ijzeren) boeken examen werkstukken diverse benodigheden.

tand kies trekken rekening toen ik op ostschool zat

Tandarts F.C.H. Telkamp Ossendrechtseweg 54 Hoogerheide. Telefoon 390. Rekening voor Frank Bogers. Ik weet het nog goed, was op kostschool Ste Marie. De tandarts kwam naar Huijbergen op bij mij een tand te trekken. Ik barstte van de tandpijn. Er zat een melkkies te vervelen. Een spuit erin en trekken en sleuren man. Volgens mij had de beste man ook niet van die beste tanden. Daarna met veel koppijn naar de slaapzaal en in mijn bedje gedoken. Maar ja voor 5, gulden kun je niet sukkelen om een tand te trekken.

Bewijs van Aandeel No 08452 Suikerfabrieken te Dinteloord

Bewijs van Aandeel No 08452 Suikerfabrieken te Dinteloord. Waarde aandeel vierhonderd fl 400,00 gulden.

suikergehalte Afrekening bietencampagne 1967

Verenigde Coöperatieve Suikerfabrieken G.A. Afrekening bietencampagne 1967/1968. Suikergehalte boven 14 %, bracht meer geld op. Op de afrekening is het een wir war van vroege en late leveringen. Vervoer van en naar ladingsplaats. Onkosten vegoedingen weegloon en noem maar op. Verrekening met het leveren van droge pulp. En dat allemaal zonder computer of Excel sheet.


Betaling aan tandarts Vissers te Halsteren

Betaling aan tandarts Vissers te Halsteren. Rekening op het postkantoor betalen van fl 365,00. Inclusief een postzegel van 5 cent voor de overschrijvings kosten.

LTS Bergen op Zoom ambachtschool rekening

Technische School voor Bergen op Zoom en omstreken. Aan de ouders van Leon Bogers klas A4. (De A stond voor automobiel). Bijdrage in de kosten voor boeken, leermiddelen, persoonlijk gereedschap, verzekeringen e.d. 46 gulden schooljaat 1967 1968. De mogelijkheid bestond ook om in 2 termijnen te betalen. Hoogachtend H.H. Tomesen directeur.

straatbelasting

Straatbelasting Tariefcode 01. Bebelasting bedraagt per jaar: 12 1/2 % van de belastbare opbrengst der gebouwd eigendommen en 6 1/2 % van de ongebouwde eigendommen. Het indienen van bezwaarschriften schort de verplichting tot betaling niet op.

Aanslagbiljet straatbelasting

Aanslagbiljet straatbelasting fl. 77,72. Dit bedrag kon men per girto betalen onder vermelding van nummer 317. Of contant ten kantore van de gemeente ontvanger op iedere werkdag van 9.00 - 12.30 uur.


Jan van Tilburg & Zn Halsteren Granen Kunstmest Veevoerder Bestrijdingsmiddelen

Jan van Tilburg & Zn Halsteren Granen Kunstmest Veevoerder Bestrijdingsmiddelen Kredit Nota voor geleverde tarwe. Dit betreft 4 leveringen, waarom er 108 kg is afgetrokken is mijn een raadsel. Ook de verhouding 81/83 is mij niet duidelijk.. De tarwe bracht fl 34,50 per 100 kg op. Ook de droogkosten zijn per 100 kg nl fl 0,75. Bij aankomst van de tractor met wagen of kar vol tarwe werd een monster genomen hoeveel vocht er in de tarwe zat. En daar werd men op afgerekend. Dit was ook belangrijk waar de tarwe of gerst opgeslagen moest worden.

veearts Doggen

Dierenarts of veearts G. C. Doggen uit Bergen op Zoom. Rekening voor veeartsenijkundige hulp en geneesmiddelen en visites. Mooi die sticker: In verband met personeelsgebrek gelieve U de nota niet bij mij aan huis te komen betalen, maar te voldoen door overschrijving op mijn girorekening. (Opmerking: maar hij maakt wel gebruik van het zegelrecht. Deze 0,15 cent worden wel doorberekend. Als men het bedrag ging betalen op het postkantoor, komen er alsnog kosten bij ;-)

veiling bergen op Zoom

R.K. Veilingvereniging Moerstraatsebaan 355 Bergen op Zoom.
Betreft Tuindersafrekening voor No. 486.
Statiegeld voor kisten huur fl 1,50.
Op deze afrekening kan ik niet zien wat voor levering het was.
Ik denk aardappelen en sperziebonen, aan de datum te zien.
Mooi zijn de afkortingen:
LL=Laadloon
SL=Sorteerloon
WL=Weegloon
VW=Veewagen
AP=Aspergeploeg
DR=Drukwerk
PV=Paardenverzekering
GI=Giro BK=Bank
GZ=Grote Zak
TBS=Tubs
TOM=Tomatenbakjes
FRK=Fruitkist
EEB=Eenmalige Emballage
COR=Correctie
CON=Contribute
TEL=Telefoon
KAS=Kas
VB=Vakbladen
A= Planten en zaad

kolenboer veraart lepelstraat

A. Veraart Lepelstraatseweg 3 Lepelstraat De Kolenboer voor Antraciet Syntraciet Esskolen Vetkolen Vlamkolen Eierkolen Brechcokes Briketten
Aanmaakhout Turf Houtskool
Olie (voor de oliekachel) of flessen Gas
Papieren zakken


benzine prijs  vroeger

Nog een afleveringsbon van de Kolenboer. Benzine kolen olie gas.Hij had ook een benzinepomp. Gewone benzine superbenzine olie dieselolie en mengsmering voor de brommer.

prijs petroleum

Adrie Veraart. Handel in steenkolen, aanmaakturf en stookolie. In oktober werden op de boerderij de 3 olietanks gevuld voor de winter. Konden we lekker stoken in de keuken, kamer en slaapkamer. 0,20 cent per liter. Zegel van 0,15 cent vergeten te rekenen. Kan ook zijn dat mijn vader het had overgemaakt op de Boerenleenbank van Lepelstraat.

Verzamelgirokaart ponskaart giro

Verzamelgirokaart - kennisgeving van bijschrijving. General Accident Fire and Life Assurance Corporation Ltd, Johannes Vermeerstraat 9, Amsterdam. Bijschrijving in zake schade.

leon bogers tandarts

Tandarts rekening voor Leon Bogers 1965.


De verzekerings Unie Levensverzekering Maatschappij

De verzekerings Unie Levensverzekering Maatschappij N.V. Utrecht. Voor premie en kosten van de verzekering onder polisnummer 1100797

Wassenaarse Apotheek Dr. J.J. Hofman & CO. A. Harmse - Aphother Schouwweg 32 Wassenaar

Wassenaarse Apotheek Dr. J.J. Hofman & CO. A. Harmse - Aphother Schouwweg 32 Wassenaar. Betreft hier een zending met rekning onder rembours. Verschillende soorten ampullen op recept van Dokter Merkelbach. De ampullen werden door de wijkverpleegster zuster Barendse uit Steenbergen ingespoten.

Waterschap Westland Aanslagbiljet

Waterschap Westland Aanslagbiljet

Algemeen waterschapsreglement voor Noord-Brabant.

Algemeen waterschapsreglement voor Noord-Brabant.Willy Scheidegger type diploma kosten

Willy Scheidegger Nederlands-Zwitsers Machineschrijf-Instituut N.V. Directie: Kaldenkerkerweg 88, Venlo.Dit was volgens mij een aanmaning, i.v.m. verschuldigde bedrag ad 23,00 gld wegens huur schrijfmachine + cursusgeld. Het was altijd wel wat met die firma. Vooral als je wilde opzeggen, altijd trammelant.

wouts lepelstraat

Nota voor schoolbenodigheden balpen en potloden plakplatic voor boeken fl. 24,67 Voldaan op 31 augustus 1967.

wouts lepelstraat verf en behang

Nog een paar rekeningen van de Firma Wouts, flexa lak primer grondverf plamuur afbijt grondlak stopverf kwasten en vellen schuurpapier.

timmermans kraankosten

Rekening W. Timmermans Hoogstraat 14, Steenbergen. Loondorsbedrijf handel in mest erwtenmaaien aardappelen rooien stro en hooi persen. 2 uur met kraan gedraaid inclusief transport. Hfl 29,00. Over te maken bankrelatie: Boerenleenbank, Steenbergen.


Zuid Nederlandse Oil Import: H.P. Hoppenbrouwers - Wouwsestraatweg 68a - Bergen op Zoom

Zuid Nederlandse Oil Import: H.P. Hoppenbrouwers - Wouwsestraatweg 68a - Bergen op Zoom - Technische Oliën en Vetten. Aan U verkocht en geleverd. 60 liter Kroon-doop-olie sae 30 a F 1,35 per liter. De prijs in 1965.

Kint aardappelen rooien

E. Kint Steenbergen Rekening voor het rooien van aardappelen met voorraadrooier en met de wagenrooier.


feeste fanfare rekening

Feestje gehad bij de fanfare prijzen voor drank.

lening aan de fanfare sint antojius te lepelstraat

Geld lenen aan de vereniging Sint Antonius Fanfare


Heeft u ook nog rekeningen uit het verleden ?