Lepelstraat een beetje vroeger deel 5a

lepelstraat een beetje vroeger foto

Wie ging er niet op de foto tijdens de kermis. Het patronaat, met de bivak uitstapjes,
de meisjes van de bediening, balletuitvoering, dammen en andere spelletjes spelen
voor de jeugd. Café 't Voske Vossenjacht en de Kroon.
Bevrijdingsfeest en Sinterklaas op Klutsdorp. De Vivo winkel en de rijwielwinkel.

Lepelstraat.com


rijwielhandel winkel Brouwers

Giel Brouwers met zijn toen nog verloofde, Cor Ligtenberg in 1946 op de kermis. Na hun trouwen begonnen ze een fietsenwinkel in de Kerkstraat op nr.68.


De fietsenwinkel van Giel en Cor Brouwers aan de Kerkstraat 68 te Lepelstraat. Met benzinepomp, achter op de werf stond er nog eentje voor de brommers. Rienus Luyks - Cor Brouwers/Ligtenberg - Zr. Eymard (= Pietje Brouwers).



Begin van de Kindsheidoptocht in 1939 bij de uitgang van de kerk.

Kindsheidprocessie Lepelstraat 1939. Kleine bruidjes vereren Maria. De foto is genomen voor het huis van koperslager/rijwielhersteller Marinus Brouwers aan de Kerkstraat 68. Zijn vrouw Anna van Eekelen staat in het deurgat.


1961: Genomen tijdens de grote schoolvakantie (kleuterschool) De foto boven is gemaakt bij de Beek (hertjes) en daarna zijn alle kinderen naar Hoeve 't Slot gebracht voor limonade te drinken. Op de foto's staan o.a. Marinus Korst, Rien Brouwers, Jan van Loon, Wim Verschuren, Frank en Robert Bogers, zuster Marie Clère en Gommert en Jo Bogers van boerderij Hoeve 't Slot .

Zie vorige foto.

Wie staan hier allemaal op?

Zie deel 4. Het is dezelfde groep maar dan zonder de vrouwen erbij. 40 jaar Luchtbode duivenvereniging.


Het 60-jarig bestaan van postduivenvereniging "De Luchtbode" in 1981 .Foto genomen voor café La Corona op de hoek Kerkstraat-Pierazenberg. Tegenwoordig staan er woningen voor in de plaats. Opvallend detail : tijdens de foto van het 40-jarig bestaan werd 1923 als oprichtingsjaar genoemd en nu 1921.

Trouwfoto van Janus Crijnen en Lena van Eekeren. Zij hadden een drankwinkel op de plek waar nu de Leonitabar is gevestigd. Periode 1915 - 1925.


Overgrootouders van Jo Bogers-Meesters in 1850. Zij woonden in de Kerkstraat op nummer 40 waar nu slagerij Kats is gevestigd.

Na de watersnoodramp, met de hulp van de vrijwillige hulpcolonne's werd er heel wat opgeruimd en afgepoetst.


Jaantje Luyks aangekleed voor de Kindsheidprocessie in 1950. Foto genomen op de speelplaats van de meisjesschool.

Quirina vertelt over haar vader (Geert Jacobs) in oorlogstijd:
Mijn vader was op weg naar Bergen op Zoom om brood naar zijn klanten te brengen. Een beetje voorbij de Handwijzer moest hij van de Duitsers stoppen. De Duitsers waren van plan hem te arresteren. Ze hadden gehoord dat hij bij de ondergrondse zat. Hij zei: Ik kan het paard en kar niet hier laten, zodoende lieten ze hem het naar huis brengen en ze reden achter hem aan. Maar dit ging te langzaam en bij de Handwijzer gingen de Duitsers hem voorbij en wachtten bij ons huis. Zodra dat ze uit het zicht waren sprong mijn vader uit de kar en het paard ging er alleen als een haas vandoor. Het paard en de kar kwamen alleen naar huis. Het paard wist waar hij woonde. Mijn vader had intussen tijd bij de vrouw van Adriaan Klaasen haar fiets af gepakt.Hij zei pak je fiets maar op aan de "ouwe molen" daar van Sprundel woonde .Hij kruipte weg in een schuur daar recht tegen over van Sprundel . Kwam s'avonds thuis toen het al donker was. We hadden een kamer boven, waar we nog meer onderduikers waren, daar zat ook mijn vader. Ze hebben hem nooit gevonden en hij was meestal thuis........ wat waren die moffen kwaad.

Corrie Piet Quirina Jacobs. Foto ingezonden door Quirina Jacobs. Zij is de oudste dochter van Geert Jacobs en Net Bogers.
Geert Jacobs was bakker in Lepelstraat. Ze zijn eind jaren 40 vertrokken naar Amerika.


Jo Bogers-Meesters in gesprek met meester Zeeman en zijn vrouw voor huisnummer 43 in de Kerkstraat in 1959.

vlnr: mevr van Schilt - van Isselt - ? - van Tillo - Heijligers - Nijssen - Rens - ? - van Tilburg - Dien Keizers - J. Kats - van Schilt - Kee Geers - ? - Otte - vd Enden - van Tillo - Otte


1950 Net van Tillo/van Elzakker op de fiets in de Kerkstraat.

1960-1965 Biljartclub "Nooit Verleerd". Was gevestigd in café Boslust van P. van Dorst. vlnr: Mevr van Schilt - P van Dorst - C. van Schilt - mevr van Tilburg - Dhr. van Tilburg - Net van Tillo - Kees Theuns - Jan van Tillo



Villa Dassenberg.

Zoek plaatje


Schoolklas van Sjef Rokx op weg naar het voetbalveld in de kruisbaan. Op de foto: Leo Adriaansen (met bal) van Bemmelen - Huijsmans - Bastiaans - Henk Kats - Tonnie van wijk - Jan vd Enden - Rene Jochems.


1954-1956 Zicht op de Kerkstraat. De Wethouder Bogersstraat bestond hier nog niet.

Bedevaart naar Scherpenheuvel. Kee Petit - Jochems - Dogge - Laanen - van Kaam - van Schilt - Veraart - v/d Ende.


Zie ook de volgende foto. Arjaan vd Enden en Jan Uitdewilligen aan het werk op de boerderij van Jan Akkermans. Ze deden dit voor pater Rigardus, waarnemend kapalaan te Lepelstraat. Deze hield enkele koeien op de boerderij tbv het klooster.

Zie vorige foto.


Dorus Piessens en Marie de Sain. Zij woonden in de Zoekweg 67, op de plaats waar nu Toon Schillemans woont.

1963: Piet - Marlies - Kees Voorbraak voor het ouderlijk huis op de Koevering.


Kladde 1946 Oorlogsspullen gepikt. Pietje Bevelander uit Poortvliet, geëvacueerd bij bakker Janus Roosendaal (Taks) en Bet van Schilt (de Rit). Rechts smid Bastians en links het huis van Nieuwenhuizen.

Foto gemaakt tijdens de Kermis: Wim van Loon - Bart van Loon - Leo Laanen.


Door en Toon Luyks bij hun bedrijfswagen in 1957.

1948 Busreisje met de Végé: met o.a. Mieke Denissen - Mevr Schillemans - Wieske Veraart - Arjaan Mertens - Petrus Uitdewilligen met zijn vrouw - Rinus Dogge.


1955: Reisje met de Végé. Te zien zijn onder andere: Janus van Meer met zijn vrouw - Mina Otte - Piet Otte - Mie van Schilt - Anneke Slokkers - Martha van Tillo/Nouwen.

1935: Jonge Boerenstand. vlnr : Piet Korst - Cees de Wit - Piet Adriaansen - Adrie(?) van Treijen - Adrie Ooms - Martien Mathijsen - Piet Desain - Co Dekkers - Piet (?) van Treijen Jan Dekkers ( gesneuveld op 30-10 1944 door een granaatscherf) - Kees Suijkerbuijk - van Treijen


1967 In café de Kladde: A vd Ende en Wilem van Eekelen. Geridderd in Orde van Oranje Nassau tgv 25 jaar Bondsviering en 25 jaar penningmeester duivenclub , onderlinge bijstand, etc

Kleermaker Jantje Meesters met zijn vrouw, woonachtig op de Kladde.


"Je Maintaindrai"- Optocht. De foto is gemaakt bij Toon de Wit in 1946. Terug uit Indië met o.a. Piet Laanen - Jan Laanen - Jan van Eekelen.

1933; Genomen tijdens muziekfeesten in Nieuw Vossemeer. Rikus van Tillo - Toon Rens - Paul van Dorst - Kees van Treijen - Jac van Heijst - Ran vd Veere.

Foto genomen in het Vagevuur ter hoogte van het `nieuwe postkantoor`. vlnr: Puk van Houten - Nel Brouwers - Riet van Houten - Til van Tillo - Annie van Tilburg - zittend Cornelia van Tillo

1967 De Vivo winkel van Kees en Cor Bernaards. Cor van Schilt - Jan Bernaards - Janneke de Kock - Carla Princen - Lia Huijnen - Kees Bernaards - Nellie van Schilt - Cor van Schilt - Lies van Loenhout - Koos vd Watering - Jo Timmermans



1928 Janneke v/d Rijsen de Kock bij de plattebuiskachel in haar woning aan de Daansbergen.

1953 Dina van Schilt voor het winkeltje van C. Bernaards. Gevestigd op de plaats waar nu Cees de Blaaij zit aan de Kerkstraat 62. Let op de weerspiegeling van de pastorie in de winkelruit.


Foto genomen voor café Vossejacht in 1943. Leen de Wit - Gerrit van Wijk - Kee Clarijs/Kruft - Janus van Wijk.
Toevoeging Willem Kruf 20-4-2020. Interessant is ook de foto met Kee Kruft (gehuwd met Cornelis Clarijs in 1923) uitbaatster van cafe Vossenjacht. Zij is een dochter van een broer van mijn opa Kruf ook geschreven Kruft. Daardoor ook geschiedenis wielerbaan in beeld. Eerst koolasbaan aldus Kees Huijbregts, in mei 1932 grasbaan en april 1934 elders in dorp houten baan. Op deze banen reden ook mijn vader en zijn broer hun rondjes. Voor zover na te gaan is Kee rond 1934 in het cafe gekomen. In 1933 zat Van Isselt er nog in.

1956 Retraite te Seppe. boven To van Meer - Bep van Tillo onder Riet van Oevelen - Jaan Verreijen - Dina van Schilt - Mietsie de Kock - Jaan Tunders


1935 Reisje van het Patronaat naar Luik. vlnr M. Meesters - A van Tillo - S. Rens - R. van Tillo - van Heijst - Sj Rokx - Ch van Kaam - Fr Dekkers - Rokx - P. van Dorst - W. Dekkers - R. v/d Veere - W. van Tillo - S. van Trijen - T. Rens - J. van Meer -
H. van Bemmel - K. van Trijen - G. Mertens en J. de Weert.

1935 Reisje van het Patronaat naar Luik. W. van Tillo - K. Rokx - K. van Meer - T. Petit - Sj. van Heijst - K. van Trijen - T. Rens - R. van Tillo - Rien van Tillo - Sj. Rokx - H. van Bemmel - M. Meesters - Sj. Rens.
2e rij J. van Meer - Ch. van Kaam - R v/d Veere - AJ van Tillo - J. de Weert - P. Schijvenaars - Sj. van Trijen - en kapelaan Smits.

Toevoeging : bus K-15343 In fotoserie "Deel 5a" staat een foto van een reisgezelschap met bus K-15343. De datum die vermeld staat, 1935, klopt niet. Kenteken K-15343 is afgegeven in maart 1939, en de betreffende Opel bus was niet het eerste voertuig dat dit kenteken voerde. Ik vermoed daarom toch dat de foto van na de oorlog is. Medio 2017 stond deze foto ook op de site van het West-Brabants archief onder nummer BoZ016003339 (maar nu niet meer), als onderdeel van de collectie van Heemkundekring Halchterth. Toen stond er als bijschrift: jonge boeren 1948. Die datum vertrouw ik toch wat meer. Groeten, Bob Eefting, webmaster

Meer op http://www.kentekenzeeland.nl/kenteken-databank?zoeken=K-15343


1931 Foto op de Weel (Lepelstraat-Steenbergen) Gebeurtenis: Deze personen hadden een proces gekregen vanwege verboden vissen. Daar de Weel echter een spontaan moerasvijvertje is en niemand echt kon zeggen tot wie het behoorde besloot men de zaak voor te laten komen. Er volgde vrijspraak, omdat de Weel van niemand was. Daarom is deze foto gemaakt. vlnr : Arjaan de Booij - Door Luijkx - Kees Luijkx en Toon Luijkx.

De kerk is uit.


1939 Retrait op Seppe "St. Gerardus" met o.a. To van Overveld - Marie Stuy - de Booij - Marieke Kats - Jo van Overveld - Jaantje Adriaansen - Jo Wierikx - Nellie Brouwers - Joke Suijkerbuik.

Sinterklaas-intocht Klutsdorp (Végé)

1903 C. van Rooij met zijn vrouw. Dhr van Rooij was veearts te Lepelstraat en eigenaar? van cafe de Kroon.

Jac de Bruijn en Susana van Rooij. Eigenaar van café de Kroon in de periode van 1930 - 1949. Tevens was Susana van Rooij beheerster van het postkantoor, gevestigd waar nu Kerkstraat 48 is. Ze had dit overgenomen van haar oom Tinus.Ze was kantoorhoudster met onder haar 3 postbodes te weten. P. Schoutens - P. de Bruijn en Ant. Wierks.


Uitvoering van de balletgroep o.l.v. J. Marlië en Zr Camilla. De meeste kleertjes waren gemaakt door Zr Camilla.

Balletuitvoering van de kleintjes in 1965.



Optocht kinderen op Koninginnedag.

Bevrijdingsoptocht met o.a. Bart van Meer - Frans Dekkers - Rinus Petit en Jan Rens.


Bevrijdingsfeest in Lepelstraat. Op de wagen staan Willem Dekkers en Kees Suykerbuyk. Op het paard zit Driek Suykerbuyk.

De bediening van het Patronaat. vlnr Jaantje Maas? Zus Bogers Tunders - ? - Toos Bogers - ?


Reisje van het Patronaat.

Vertrek Bivak.


1945; Zijkant van café 't Voske aan de Kerkstraat. Met Bertus de Koning (tevens klompenmaker) - vrouw Beppie de Koning - Cor van Tillo (de Vijftiger) - Kee van Tillo.

Voetbalmatch in 1950.


De Kajotsters in de Wouwse Plantage in 1949 ; Dansgroep Halsteren - Lepelstraat met o.a. Boven : To van Rijen - Marie v/d Enden - Anna Clarijs-- Kommers
Tweede rij : Lies van Schilt - To van Oefelen - Anneke van Loenhout - ? - To van Meer - Cor v/d Enden - ? Jo Mertens - Jaan de Booy - Jaan van Tillo - ? .
Derde rij : muzikanten de gebroeders de Jong - ? - Leen Bosmans - Bep van Tillo. Onder : Nel van Loon - Trees van Schilt.

Het echtpaar Anna van Eekelen en Marinus Brouwers op het gemakske.


Dammen in het Patronaat met o.a. `de Pruis Jochems`en Frank Bogers.

Nellie Veraart - Lies de Krom - Cor Maas, komende uit de Hoogmis tijdens de kermisdagen in 1946. Genomen in de Kerkstraat ter hoogte van nummer 68. Op de achtergrond de jongensschool met de onderwijzerswoning.