Oproep aan de (oud) bewoners van Lepelstraat

Johan Embregts uit Tilburg is op zoek naar informatie 2016-05-07 jjmembregts@tiscali.nl


Mijn naam is Johan Embregts en woon in Tilburg. Al een paar jaar ben ik bezig met een verhaal te schrijven over mijn familie en vooral over het gezin waaruit ik kom. Dat doe ik voor mijn kinderen en kleinkinderen en het is niet de bedoeling om dit te publiceren of op het internet te zetten.
Momenteel ben ik doende met de periode dat mijn ouders in Lepelstraat woonden, dat was van 03-06-1935 t/m 30-03-1939. Ze woonden in het huis waarin daarvoor kleermaker Rinus Meesters en zijn vrouw Pietje Crijnen met hun dochters hadden gewoond. Het adres toen was Lepelstraat A55 en nu Kerkstraat 36. De namen van mijn vader en moeder, beiden overleden, zijn Harrie Embregts en Fien van Amelsfort. Mijn vader heeft in de periode 20-08-1926 t/m 26-10-1928 in Lepelstraat bij Rinus Meesters gewerkt en is daar ook in de kost geweest. Toen mijn ouders een paar jaar later met elkaar trouwden, zijn naar Lepelstraat verhuisd en namen daar de kleermakerij van Rinus Meesters over en begonnen er een winkeltje in manufacturen. Frank Bogers heeft hierover al een stukje op Lepelstraat.com gezet, onder het hoofdstuk 'Koosje Meesters'. In Lepelstraat zijn twee zussen van mij geboren, Joke en Coleta en een mijn broer Leo. Mijn ouders, vooral mijn moeder, hebben vaak verteld over hun verblijf in Lepelstraat en met wie ze contact hadden en/of bevriend waren, we zijn er ook diverse malen naar toe geweest. Namen als Janus en Annie Jacobs en Cees en Mitzi de Kock zijn mij bekend, want daar waren mijn ouders bevriend mee. Ook met bakker Piet de Kock en zijn vrouw Wies van der Vliet trokken ze op. En dat Cees en Piet broers van elkaar zijn weet ik ook.


 

Om mijn familieverhaal af te kunnen maken zou ik nog een aantal openstaande dingen willen invullen en vraag daarvoor jullie medewerking. Wie kan met helpen met het volgende:

 


1e Op Lepelstraat.com Lepelstraat een beetje vroeger deel 1 staat foto 20 van fanfare St. Antonius. Deze foto, uit 1927, is t.h.v. het huis genomen waar mijn ouders zijn gaan wonen. Bij de toelichting van deze foto staat Rinus Meesters vermeld. Ook staat zijn buurman op nr. 34 vermeld, met name Maarten Benraads. Om welke Benraads gaat het hier?
Met wie was hij getrouwd en wat voor beroep had hij. Weet iemand de doopnamen en de roepnamen van beiden?
klik hier voor de pagina

 

2e Op hiervoor genoemde foto valt het huis weg achter het nieuwe vaandel van de fanfare. Heeft er iemand een foto uit deze periode waar de woning, nu Kerkstraat 36, beter te zien is.

 


3e Cees en Mitzi de Kock woonden destijds t.o. mijn ouders, nu Kerkstraat 29. Cees staat op diverse foto's o.a. op Lepelstraat.com Lepelstraat een beetje vroeger deel 1 foto 46 en foto 47. Zijn vrouw Mitzi staat op diverse foto's die gemaakt zijn bij het consultatiebureau o.a. Lepelstraat.com Lepelstraat een beetje vroeger deel 2 foto 26 - foto 27- foto 28 - foto 30 en foto 31. Op foto 30 zit ook mijn moeder, op de achterste rij helemaal links. Van de kinderen van Cees en Mitzi weet ik alleen, dat omstreeks 1935 Elly de Kock geboren moet zijn. Weet iemand iets meer over de kinderen de Kock? Doopnamen, roepnamen, geboortedatums?

 

4e Uit de verhalen van mijn moeder komt ook het gezin Akkermans-Ooms naar voren. Ze moeten in Lepelstraat gewoond hebben. Vader is landbouwer Johannes, Franciscus, Petrus Akkermans en moeder is Cornelia, Catharina Ooms. Destijds hadden ze 5 kinderen, twee jongens en drie meisjes. Een van deze kinderen, Adriana, Maria, Aloysia, Alphonsia overleed in 1938 op 7 jarige leeftijd. Op de foto's van het consultatiebureau komt de naam Akkermans-Ooms ook voor, zie foto 28 Lepelstraat.com Lepelstraat een beetje vroeger deel 2.

 

Heeft u informatie betreffende bovenstaande gelieve contact op te nemen met Johan Embregts mei 2016


www.lepelstraat.com