Nieuws uit Lepelstraat van vroeger uit de krant

Artiklen zijn te downloaden door op het artikel te klikken in pdf vorm

Artikel over de Wethouder Bogersstraat te Lepelstraat 4 mei 2005 uit de Bergse Bode

klik voor pdf formaat 3 MB

Piet Bogers: leven als landbouwer, raadslid en wethouder.

Biljartvereniging biljarten Soos Lepelsaat SKW Lepelstraat 1990

Op de foto: Jan van Schilt (winnaar 1990), M. Brouwers (voorzitter), Piet van Schilt (winnaar 1989), Ran Jansen, Rinus van Tilburg (Penningmeester), Frans van Meer (secretaris), P. Buisen. De aanwezigen van de biljartvereniging voor ouderen in Lepelstraat op Koninginnedag 1990.


LEPELSTRAAT- Op Koninginnedag werd in de Soosruimte van het Klooster te Lepelstraat verwoed gestreden om de wisselbeker van het Oranje comité. Al jaren bestaat in Lepelstraat de mogelijkheid voor ouderen vanaf 55 jaar om een partijtje te komen biljarten in de middaguren en deel te nemen aan de regionale competities. Uit dit streven, opgezet door het gecoördineerd Bejaardenwerk, is te Lepelstraat een ware verenging ontstaan met een bestuur bestaande uit voorzitter M. Brouwers, penningmeester Rinus van Tilburg en secretaris Frans van Meer. Deze vereniging biljart in de regio Oud-Gastel, Steenbergen, Nieuw- Vossemeer, De Heen, Roosendaal, Ber- gen op Zoom en Halsteren. Tijdens hun wedstrijden spelen zij met een handicap en naar vermogen, zodat de zwakken ook van de sterken kunnen winnen. Momenteel bestaat de vereniging uit 12 leden, waarvan op bijgaande foto: Jan van Schilt, M. Brouwers, Frans van Meer, R. van Tilburg, Piet van Schilt (winnaar van de vorige wisselbeker) Ran Jansen en P. Buisen. De winnaar van dit jaar was Dhr Jan van Schilt.

De vereniging wil graag aan de overige ouderen laten weten, dat de mogelijkheid tot het stoten van een balletje en het leggen van een kaartje mogelijk is in de Soosruimte van het Klooster op maandag tot en met vrijdag van 1 tot 5 uur. (op vrijdag van half 2 tot half 5).

 

 

Bekijk de Bogimex pagina

klik voor vergroting

Drumband Majoretten Fanfare Sint Antonius Lepelstraat jaar 1973 Wie is Wie ????

 

klik voor pdf formaat

De Volkskrant van 28 september 1996 : Beschreven wordt de Kerkstraat met zijn eigenaardigheden (voor een buitenstaander)

  

klik voor pdf formaat

1971 Opening school de wegwijzer met o.a burgemeester A. Heldens, doeke Hooghiemstra, Gommert Bogers, Koos van Wezel, Pietje van de Watering. De school vierde in april 2011 hun 40 jarig bestaan. Meer hierover zie onderstaand artikel uit BndeStem

 

De Wegwijzer viert de hele week feest

Zaterdag 16 april 2011 09:01 Leerlingen van De Wegwijzer vieren volgende week dat hun basisschool veertig jaar bestaat.

LEPELSTRAAT - Basisschool De Wegwijzer in Lepelstraat bestaat dinsdag veertig jaar en dat zal niet ongemerkt voorbij gaan.
Vanaf maandag is er een week lang feest.

uit BndeStem

LEPELSTRAAT - Basisschool De Wegwijzer in Lepelstraat bestaat dinsdag veertig jaar en dat zal niet ongemerkt voorbij gaan. Vanaf maandag is er een week lang feest. Eigenlijk begon de viering gisteren al met een 'palmpasen/40-jarig bestaan viering' in de parochiekerk Antonius van Padua. De viering stond in het teken van vriendschap. Maandag wordt om 9.00 uur een replica van het bronzen beeld dat vorig jaar mei gestolen werd onthuld. Het beeld stelt drie spelende kinderen voor en is gemaakt door Edith van Ekeren.
Na de onthulling gaan de scholieren naar het sportpark waar ballonnen opgelaten worden. Ondertussen wordt op het kleine schoolplein Circus Tadaa opgebouwd. Daar krijgen de kinderen die dag workshops voor de voorstelling die ze 's middags zelf geven. Dinsdag gaan de groepen 1 en 2 naar kinderspeelparadijs Ballorig in Roosendaal en de groepen 3 tot en met 8 naar De Efteling. De woensdag zal in het teken staan van oud-Hollandse spelen. Donderdag is er een paasviering met workshops. Voor iedereen is er een paaslunch en om 16.00 uur begint de Lentemarkt waar de kinderen zelfgemaakte knutselwerkjes en rommelmarktspulletjes mogen verkopen. Basisschool De Wegwijzer is ontstaan door het samengaan van de Franciscusschool voor meisjes en de Antoniusschool voor jongens. De Franciscusschool stond achter de Lepelaar en de Antoniusschool op de plek waar nu de Rabobank staat. Louis Kleine was de eerste directeur, die na ruim een jaar werd opgevolgd door Piet Snellens die 28 jaar het aanspreekpunt van de school was. In de beginjaren telde de school 270 leerlingen, daar zaten toen nog geen kleuters bij. Snellens: "Er woonden toen veel grote gezinnen in het dorp. Van sommige families zaten er vijf kinderen op school." Momenteel telt de school 130 leerlingen, inclusief de kleuters. Na Snellens kwam Henk Witjes en sinds ruim vier jaar is Hans Verbiest de directeur. Verbiest signaleert ook in Lepelstraat dat het aantal kinderen met gedragsproblemen toeneemt. "Net als op alle andere scholen in Nederland."

foto Edmund Messerschmidt/het fotoburoBasisschool De Wegwijzer in Lepelstraat


Heeft u ook oude krantenknipsels voor de Lepelstraatse geschiedenis site !<<< Terug naar www.lepelstraat.com >>>