Johannes Bernaards


wielerscours

Johannes-Bernaards 1943

Lepelstraat.com

Ingezonden door Karin Ruiter-Reus
Op bovenstaande foto staat Johannes Marinus Bernaards geboren rond 1890 te Bergen op Zoom.
Johannes heeft zijn jonge jaren doorgebracht in Bergen op Zoom, Halsteren en omgeving.
Johannes was getrouwd met Ludovika Jozefa Maria Cornelissen. Geboren op 3 april 1890 in Eeckeren in Belgie. Samen kregen zij negen kinderen. Kees Nel Leo Bets Fons Marjan Loes Dien Maurice.
Maurice in de volksmond bekend als Piet Bernaards. Piet Bernaards is mijn schoonvader. Hij is geboren in Bergen op Zoom op 19 januari 1923 en overleden op 30 november 1997. Ook mijn schoonvader heeft zijn jeugd doorgebracht in Halsteren en Bergen op Zoom en omstreken .Op een gegeven moment heeft het gezin van Johannes Bergen op Zoom verlaten en verhuisde naar Tilburg om daar hun transportbedrijf voort te zetten.Johannes Bernaards is jong overleden aan alvleesklier kanker zijn vrouw heeft met haar nog jonge kinderen het bedrijf voortgezet. Voor zijn dood heeft Johannes met zijn oudste zoon Kees besproken dat hij de leiding over het bedrijf zou krijgen en daarbij goed voor zijn moeder te zorgen.
Moeder Loduvika werkte tot op hoge leeftijd hard mee. In de jaren 70 is het bedrijf op houden te bestaan. Echter nog steeds zijn veel nazaten van Johannes werkzaam in de Transportwereld.

Aanvulling: Johannes Bernaards; Zijn geboorte datum is 3 augustus 1888 te Bergen op Zoom in de tijd dat hij daar woonde was hij veekoopman en is later in het transport gegaan.Zijn ouders zijn Cornelis Bernaards en Anna Cornelia Musters. Cornelis Bernaards is geboren in Halsteren op 26 december 1850 zij woonde in de Lindebaan 8. Zijn ouders zijn Johannes Bernaards 1816 Pieternellavan Ginneke. Deze Johannes is de zoon van Franciscus Bernaards 1786 zijn ouders zijn Cornelis Bernaarts met een S en Dingena Loos


Ludovika in het midden met haar kinderen en aanhang om zich heen.

Ludovika in het midden met haar kinderen en aanhang om zich heen.
Bernaards Transportbedrijf Blij verrast was ik bij het zien van de mooie familiefoto van de familie Bernaards.
Tweede van links staat mijn zus Miep (Wilhelmina Helene Theresia ) Bernaards - Pruijsten, geboren te Geertruidenberg op 9 juli 1928.
Geheel rechts staat haar man Maurice, ook genoemd Mart of "De Piet". Hij sloeg geen thuiswedstrijd van "zijn" Willem II over en was een groot duivenliefhebber. Het stamcafé was het café van
Bet Koolen op de Korvelseweg in Tilburg.
In het midden staat Kees Bernaards die het transportbedrijf van zijn vader heeft overgenomen. Hij staat naast oma Bernaards, die ik mij als een hele lieve hardwerkende oma herinner.
Links voor zit Fons Bernaards op een knie.
Maurice is in 1948 getrouwd met mijn zus. Uit dit huwelijk zijn zes kinderen geboren, waaronder een tweeling; Hans, Tosca, Loes en Marijke, Hein en Marian.
De laatste staat niet op de gezinsfoto, omdat deze later geboren is.
Bijgaande twee vroeg na-oorlogse foto's van een vrachtauto van expeditiebedrijf Bernaards. Op een van de foto's zit Maurice achter het stuur.

Ingezonden door Harry Pruijsten juli 2008 :christian meesters

Bernaards expeditie 1947. Meer weten over deze auto met kenteken N-66510 kijk op De auto van mijn opa.

gezinsfoto

Bernaards-Transport Bernaards Expeditie 1947 Mart (Maurice) achter het stuur.


woonhuis Kladsewg

Trouwfoto Miep en Mart Maurice

Familiefoto Maurice en Miep met kinderen. ca 1955