Lepelstraatse Boys 1969

lepelstraatse boys

Krantenartikel uit oktober 1969

Lepelstraat.com

LEPELSTRAAT: De in 1948 opgerichte voetbalvereniging Lepelstraatse Boys", mag dan in de twee de klasse van de afdeling Noord-Brabant geen spectaculair wereldnieuws maken, dat neemt niet weg dat alle voorwaarden voor 'n gezonde sportbeoefening aanwezig zijn. Er is een hardwerkend bestuur, een zelfstandig jeugdbestuur en een aantal zeer harde werkers voor de toto, Bovendien beschikt men er nu, dank zij de medewerking van het gemeentebestuur, over een uitstekende accommodatie waarop de Boys de in Halsteren vrijgekomen lichtinstallatie hebben aangebracht. Opmerkelijk is ook dat de Boys beschikken over een oefenmeester (Cor Bruijs). Dat is voor clubs die in de afdeling spelen meestal een niet te betalen weelde. In Lepelstraat kon men zich dat, vooral dank zij de inkomsten uit de toto, veroorloven. De trainingen worden over het algemeen goed bezocht; vooral de pupillen en junioren komen 's woensdags en masse naar de training. De huidige voorzitter, C. Luyks, herinnerde zich dat de eerste officiële wedstrijd in 1948 de Boys tegenover RKFC (het huidige FC Bergen) bracht. De herinnering van de voorzitter, die vele jaren in Kruisland woonde, gaat nog wat verder terug naar de voetbalclub LVV, die slechts vier seizoenen bleef en de voorloper werd van de huidige vereniging. De oprichters van Lepelstraatse Boys waren: J. Denissen, H. van Baal, P. Tunders, W. van Elzakker en H. van Tillo (Van Tillo kwam met zijn gezin om bij de watersnoodramp).
Het huidige bestuur is als volgt samengesteld: voorzitter: C. Luyks; secretaris: A. Luyks: penningmeester: C. van Tilburg; leden: A. Nuchelmans, A. Mertens, Th. v. Meer en W. van Loon. Dat bestuur heeft (geassisteerd door een apart jeugdbestuur) de zorg over 108 leden, die 3 senior en 4 jeugdelftallen bevolken". Aan de Kruisweg, waar ook het eerste veld lag, beschikt men nu over 2 speelvelden en een oefenhoek. Ter completering van de geschiedenis van Lepelstraatse Boys dient nog gememoreerd dat het eerste bestuur in 1948 bestond uit: P. Maas (overleden) W. Elzakkers, R. v. Isselt en C. de Kok. Het elftal van Lepelstraatse Boys (voorgrond vlnr): Th van Tillo P vd Enden Bart Rens Piet Jochems Paul Kats Ad Denisse. (Achterste rij V.ln.a Rien Brouwers, A. Jochems T Musters, W. Luyks, R. Bastiaanse, Fr. v.d. Luytgaarden.


lepelstraatse boys voelbalclub

Krantenartikel accomodatie bestuur trainingen Lepelstraatse Boysvoetballers lepelstraat foto Rien Brouwers - Adrie Jochems - Ton Musters - W. Luyks - Rene Bastiaanse - Frans van de Luitgaarden -

Staand vlnr Rien Brouwers - Adrie Jochems - Ton Musters - W. Luyks - Rene Bastiaanse - Frans van de Luitgaarden -
Zitend vlnr Theo van Tillo - Peter van de Enden - Bart Rens - Piet Jochems - Paul Kats - Ad Denisse


© lepelstraat.com Voetbal foto's Lepelstraatse Boys van vroeger klik hier

Website van de Lepelstraatse Boys vind u hier