ACTIVITEIT DATUM TIJD PLAATS
Optocht Lepelstraat uitslag zaterdag 6 februari 2017 14.00 uur vertrek vanaf de Kladde
Optocht Lepelstraat prijsuitreiking + Bal zaterdag 6 februari 2017 20.45 uur cafe Leonita
Carnavalsmis zondag 7 februari 2017 11.00 uur RK Kerk St Antonius
Pielekesbal zondag 7 februari 2017 17.11 uur Gemeenschapshuis Patronaat
Karnavalsbal zondag 7 februari 2017 22.15 uur cafe Leonita
Kinderoptocht maandag 8 februari 2016 14.15 uur  
Kroegentocht maandag 8 februari 2016 19.00 uur vertrek Gemeenschapshuis > Vossenjacht
Ziekenbezoek maandag 8 februari 2016 10.00 uur ochtend
Sluitingsbal dinsdag 9 februari 2016 19.30 uur Gemeenschapshuis Patronaat

ROUTE KINDEROPTOCHT: Vertrek Weth. Bogerstraat – Kerkstraat - Kladseweg - Zoekweg - Pater Damiaanstraat-
Antoniusplein - Heldenstraat- Kerkstraat tot Gemeenschapshuis


Pech voor De Waterstraot, 't Vagevuur helpt met nieuwe as
LEPELSTRAAT - Bouwclub De Waterstraot, de winnaar van vorige jaar van de optocht van het Krabbegat, reed zaterdag niet mee in de optocht van De Straot. De wagen die op eigen kracht van Halsteren naar Lepelstraat was gereden, zakte toen het aan de optocht begon na 10 meter door zijn vooras.
„We hadden zelf geen passende as op voorraad maar hebben die gekregen van Bouwclub ''t Vagevuur. Met man en macht is er daarna 12 uur aan de wagen gewerkt en tegen middernacht was de klus geklaard", wist bouwer Johan Luijks te melden. Dankzij 't Vagevuur kan de wagen zondagmiddag meerijden in de optocht van Halsteren.
Zoals gebruikelijk in De Straot moest prins Wil I eerst uit de Kladse leem worden getrokken en de sleutel in ontvangst nemen voordat de intocht, tevens optocht, in De Straot kon beginnen.
Burgemeester Frank Petter had met uitzondering van Arjan van der Weegen alle andere wethouders meegebracht vanwege het feit dat in de Straot voor de 55e keer Karnaval wordt gevierd. Volgens prins Wil I die voor de 23e keer de leut aanstuurt weten ze in Lepelstraat wel hoe ze een karnavalsfeestje moeten bouwen. Wil I: „De Straot is klein, maar in 'deez' dagen groter dan Bergen en Halsteren samen. Hier viert 90 procent karnaval."
Nadat de burgemeester en de wethouders wat feestelijke attributen hadden ontvangen. Kon de leutstoet vertrekken. Voor enkele A-wagens is de optocht van Lepelstraat altijd een try-out voor de grote optocht van dinsdag in het Krabbegat. Zoals voor de wagen van de Leutige Bouwers die over 'Berrege op Stòòm' ging en die daarmee de eerste prijs won. (Bron BndeStem)

Film optocht Lepelstraat 2016

Lepelstraatse carnavalspagina