BRADERIE IN LEPELSTRAAT 2023

Maandag 29 Mei 2023 2e Pinksterdag
Vanaf ca 10.00 uur tot 17.00 uur

braderie in Lepelstraat 2023
Bron: www.lepelstraat.com

Dat wordt weer een gezellige braderie in Lepelstraat.
Er staan weer een verscheidenheid aan kramen en deelnemers.

U kunt zich inschrijven voor een kraam of grondplaats en de
prijzen vindt u op de website van Stichting Braderie Lepelstraat

Dit jaar weer voor de 42e keer in Lepelstraat

Helaas is er dit jaar geen Kermis op de Braderie

Lepelstraat.com

 

Steun de Zonnebloem

Ieder jaar kunt u op de Braderie de Zonnebloem steunen door een paar lootjes te kopen.

braderie lepelstraat zonnebloem

Aardbeien en fruit te koop op de Braderie

Het is weer aardbeien tijd. Dus laat u verwennen met deze heerlijke aardbeien vol vitaminen

kraam huren op de braderie in Lepelstraat


Btaderie op de Brabante Wal

Gezellige drukte op de Braderie

Lepelstraat Braderie de Zonnebloem

De Braderie is een van de eerste braderieën op de Brabantse Wal


geenkermis op de braderie lepelstraat 2023

Bron BN DeStem Bergen op Zoom 7 april 2023
Gemaakte afspraken tussen organisatie en gemeente staan niet op papier
Lepelstraat moet het zonder kermis stellen met Pinksteren
Lepelstraat moet het pinkstermaandag zonder kermis stellen. De oorzaak? De gemaakte afspraken tussen de organisatie en de gemeente niet zwart-op-wit. Volgens de gemeente moeten kermisexploitanten dit zelf regelen.
Timo van de Kasteele
Lepelstraat
Met als gevolg dat Patrick Schee- pers, voorzitter van de Stichting Braderie Lepelstraat, de geboekte kermisexploitanten heeft moeten annuleren. ,,Doodzonde", zegt hij. ,,De leefbaarheid in het dorp staat al enorm onder druk. Nu moeten we ook al een streep door de kermis halen." Jarenlang zorgde de gemeente Bergen op Zoom voor stroom en toiletten. ,,Nadat de gemeente de vaste stroompunten had wegbezuinigd, konden wij rekenen op een aggregaat", vervolgt Scheepers. "Die samenwerking is in 2012 als proef gestart en in de kermisnota van 2015 noteert de gemeente dat dit concept uitermate goed is ge slaagd."
Ambtenaren ziek of weg
Vanwege de coronapandemie ging de pinksterbraderie afgelopen jaren niet door. Nu Scheepers dit jaar opnieuw aanklopte bij de gemeente, kwam hij van een koude kermis thuis. ,,Binnen de organisatie wist niemand meer van de gemaakte afspraken af."
De organisator krijgt te horen dat de desbetreffende ambtenaren die destijds waren betrokken, ziek zijn of inmiddels een andere baan heben. En dat de gemaakte afspraken van toen, niet zwart-op-wit staan. Zodoende konden wij niet anders dan besluiten de kermisexploitanten af te zeggen."
Want stroom en sanitair uit eigen zak betalen is voor de stichting den wel een aggregaat en toiletten geen optie. ,,Wij organiseren dit al jaren zonder enige vorm van subsidie. Het enige wat wij de gemeente vragen is deze ondersteuning. Nu gaat er door het niet vastleggen van afspraken voor Lepelstraat een mooi evenement verloren."
Enorme kostenpost
Bij de gemeente betreurt woord voerder Erwin Stander de gang van zaken met als gevolg het schrappen van de pinksterkermis. ,,Het klopt dat de gemaakte afspraken nergens op papier staan." Maar hij betwijfelt of de stroompunten in het dorp zijn weggehaald. ,,Bij ons is bekend dat deze nog aanwezig zijn."
Hoewel de gemeente in het verleden wel een aggregaat en toiletten heeft geleverd, doet ze dat tegenwoordig niet meer. Dat doen we nu ook niet bij de kermis op de Boulevard in Bergen op Zoom. De exploitanten regelen dat zelf. Het zou bovendien voor de gemeente een enorme kostenpost worden."
Hoewel de kermis niet door kan gaan, gaat de braderie op pinkstermaandag wel door. Voor Scheepers een schrale troost. ,,Juist de combinatie van kermis en braderie maakt het evenement zo sterk".


Programma Braderie Lepelstraat 2023 opgeven - inschrijven van plaatsen en kramen

neem contact op met SBL Stichting Braderie Lepelstraat