Foto's Braderie in Lepelstraat 2008 2e pinksterdag er op uit 12 mei 2008

Lepelstraat bruist uit BNdeStem (bedankt)
door Ton Hopmans

– LEPELSTRAAT - Het anders zo stille dorp Lepelstraat was gisteren al vroeg wakker.
Niet alleen om de deelnemers van de Roparun voor het eerst in het dorp te kunnen begroeten, maar vooral ook om de vele bezoekers aan de braderie goed te ontvangen.

Want de braderie in Lepelstraat is al vele jaren een trekpleister die jaarlijks zo'n 20.000 bezoekers uit de hele regio trekt.

Omdat de opbrengst van de braderie altijd geschonken wordt aan goede doelen in het dorp, mocht wethouder Maarten van Eekelen, tijdens de opening, een cheque van 250 euro uitreiken aan de jubilerende voetbalclub Lepelstraatse Boys. Ook de plaatselijke Zonnebloemafdeling kreeg een cheque van 250 euro. Van Eekelen was trots dat de Roparun dit jaar niet om Lepelstraat heen kon en dat dankzij de braderie Lepelstraat een dag lang een bruisend dorp is.

Vanwege de vakantie en het warme weer was het dit jaar wat minder druk dan voorgaande jaren. Niettemin was er weer van alles te beleven. Wie slenterde langs de ruim 160 kramen kwam er al snel achter dat er van alles voor redelijke prijzen te koop was. Horloges voor 5 euro, babykleertjes voor 50 cent en ook boeken, glaswerk en speelgoed was spotgoedkoop. De Marjola Girls verkochten snoepzakken voor 50 cent en wie durf en zin had kon een helikoptervlucht maken. Kinderen konden een ritje maken op een pony en wie sportief aangelegd was kon met een voetbal op een stropdas schieten. Er stond een uitstalling met kalebassen van allerlei formaten. Sommige konden zelfs als muziekinstrument gebruikt worden. Bij CousCous&Zo, werden de bezoekers gastvrij ontvangen. Ze werden verwelkomd met thee en konden kennismaken met allerlei Marokkaanse lekkernijen. 

 

 

 

Het was heerlijk braderie weer

Draaimolen op 't Martje

Gigabyte computers

 

Feestent bij Leonita

Volop fruit te koop "eet gezond"

Lekkere hammen en worsten

Steun het Rode Kruis

  

 


Terras bij Het Gemeenschapshuis

 

De kermis draaimolen op de braderie in Lepelstraat

 

Frank en Hamid

Zelfs bezoekers uit Denenkamp !

Loop ook eens binnen bij CousCous&Zo

 

Tot volgend jaar, proost! Braderie in Lepelstraat 2009 2e pinksterdaag maandag 1 juni


Lepelstraat.com

50 jaar website

Last up date Friday, 16 May, 2008
Ballonvaart
fotos © 2008 frankbogers.nl
 
- contact -